Ten model znajduje sie na liscie w pełni obsługiwanych urządzeń z-wawe ( w sekcji faq) a na liscie urzadzeń fibaro nie widnieje, to jak to jest - mozna wykorzystac go zgodnei z wszystkimi funkcjami które ma dostępne od fibaro ? ( np podpiac do niego tasmy na wyjsciach i czyjniki 0-10 do wejsć - i będa widoczne w grentonie ? w sensie bede mógł zgodnie z ich wskazaniami obsłuzyc je w lua?
Najlepsza odpowiedź
s
support
odpowiedział
około 3 lat temu
Panie Marcinie,
To urządzenie jest wspierane przez nasz system. Aby jednak nasza odpowiedź nie rodziła żadnych wątpliwości przeprowadzimy w naszym laboratorium testy i przekażemy Panu pełną odpowiedź dotyczącą szczegółów.
Założymy dla Pana zgłoszenie w systemie - dostanie Pan informację mailową na ten temat.
To urządzenie jest wspierane przez nasz system. Aby jednak nasza odpowiedź nie rodziła żadnych wątpliwości przeprowadzimy w naszym laboratorium testy i przekażemy Panu pełną odpowiedź dotyczącą szczegółów.
Założymy dla Pana zgłoszenie w systemie - dostanie Pan informację mailową na ten temat.
Zespół Grenton
M
Michał Rodak
odpowiedział
około 2 lat temu
Też czekam na tą funkcjonalność.
T
Tomasz Wojech
odpowiedział
około 2 lat temu
Witaj Michale
Już są dostępne wejścia. Po ostatniej aktualizacji jest w pełni wspierany ten moduł.
Pozdrawiam Tomasz
M
Michał Rodak
odpowiedział
około 2 lat temu
Czyli można odczytywać stany wejść ? I czy do każdego wejścia są odpowiednie cechy metody i zdarzenia ?
I czy to samo tyczy się wyjść ?
T
Tomek Kowalski
odpowiedział
około 2 lat temu
Tak , moduły Fibaro RGBW są wspierane i są widoczne wejścia i wyjścia.
M
Michał Rodak
odpowiedział
około 2 lat temu
Jakie ustawić wartości i w jakich rejestrach, żeby wejścia były widoczne, bo niestety mam tylko możliwość sterowania wyjściami ?
T
Tomasz Wojech
odpowiedział
około 2 lat temu
Zaktualizuj ob
M
Michał Rodak
odpowiedział
około 2 lat temu
mam najnowszego 180207
T
Tomasz Wojech
odpowiedział
około 2 lat temu
Usuń moduł i dodaj jeszcze raz.
M
Michał Rodak
odpowiedział
około 2 lat temu
Po wykryciu w OM mam tylko widoczny ZWAVE_RGBW_LED1 i ZWAVE_CONFIG1.
W ZWAVE_RGBW_LED1 mogę tylko ustawiać odpowiednio kanały R G B W, a w zdarzeniach tylko 3 funkcje, OnChange, OnSwitchOn i OnSwitchOff.
T
Tomasz Wojech
odpowiedział
około 2 lat temu
I właśnie w configu masz rejestry do pobierania.
Sprawdź mauala od rgbw fibaro. Wedle ich manualna były ustawiane tutaj wartości.
M
Michał Rodak
odpowiedział
około 2 lat temu
Czyli nie ma metody OnSwitchOn (dla poszczególnych wejść) prosto z Grenton-a ?
Trzeba je pobierać z rejestrów ?
T
Tomasz Wojech
odpowiedział
około 2 lat temu
Tak. Tutaj skrypty niestety. Sam osobiście nie korzystałem z tego w tym module.
M
Michał Rodak
odpowiedział
około 2 lat temu
No to lipa, żadnych przycisków raczej pod to nie można podpinać, trzeba wejścia traktować jako typowe czujniki analogowe. A myślałem że w OM będą na to chociaż jakieś metody.
Marcin N.
Ten model znajduje sie na liscie w pełni obsługiwanych urządzeń z-wawe ( w sekcji faq) a na liscie urzadzeń fibaro nie widnieje, to jak to jest - mozna wykorzystac go zgodnei z wszystkimi funkcjami które ma dostępne od fibaro ? ( np podpiac do niego tasmy na wyjsciach i czyjniki 0-10 do wejsć - i będa widoczne w grentonie ? w sensie bede mógł zgodnie z ich wskazaniami obsłuzyc je w lua?
Panie Marcinie,
Zespół Grenton
- Najpierw najstarszy
- Popularne
- Najpierw najnowszy
Sorted by Popularnesupport
Panie Marcinie,
Zespół Grenton
Michał Rodak
Też czekam na tą funkcjonalność.
Tomasz Wojech
Michał Rodak
Czyli można odczytywać stany wejść ? I czy do każdego wejścia są odpowiednie cechy metody i zdarzenia ?
I czy to samo tyczy się wyjść ?
Tomek Kowalski
Tak , moduły Fibaro RGBW są wspierane i są widoczne wejścia i wyjścia.
Michał Rodak
Jakie ustawić wartości i w jakich rejestrach, żeby wejścia były widoczne, bo niestety mam tylko możliwość sterowania wyjściami ?
Tomasz Wojech
Michał Rodak
mam najnowszego 180207
Tomasz Wojech
Michał Rodak
Po wykryciu w OM mam tylko widoczny ZWAVE_RGBW_LED1 i ZWAVE_CONFIG1.
W ZWAVE_RGBW_LED1 mogę tylko ustawiać odpowiednio kanały R G B W, a w zdarzeniach tylko 3 funkcje, OnChange, OnSwitchOn i OnSwitchOff.
Tomasz Wojech
Michał Rodak
Czyli nie ma metody OnSwitchOn (dla poszczególnych wejść) prosto z Grenton-a ?
Trzeba je pobierać z rejestrów ?
Tomasz Wojech
Michał Rodak
No to lipa, żadnych przycisków raczej pod to nie można podpinać, trzeba wejścia traktować jako typowe czujniki analogowe. A myślałem że w OM będą na to chociaż jakieś metody.
-
Integracja z Alexa lub Google Home
-
Moduły z-wave innych firm
-
lista polecnaych czujników 0-10v
-
Stacja pogodowa
-
Wideodomofony
-
Czujniki ruchu SATEL