Jakie wideodomofony polecacie do integracji w aplikacji Home Manager?
Czy Derso Smart/Akuvox działa?
Best Answer
s
support
said
about 3 years ago
Panie Wojciechu, najnowsza wersja aplikacji sterującej Home Manager umożliwia integrację z wideodomofonami komunikującymi się w standardzie SIP. Model podany przez Pana również wykorzystuje do komunikacji ten standard, a więc będzie współpracował z naszą aplikacji.
Panie Wojciechu, najnowsza wersja aplikacji sterującej Home Manager umożliwia integrację z wideodomofonami komunikującymi się w standardzie SIP. Model podany przez Pana również wykorzystuje do komunikacji ten standard, a więc będzie współpracował z naszą aplikacji.
Pozdrawiamy,
Zespół Grenton
W
Wojciech Widelski
said
about 3 years ago
Tutorial ?
P
Przemysław Karaś
said
about 3 years ago
Czy najnowsza wersja już jest czy dopiero będzie?
1 person likes this
S
Sławomir Duży
said
almost 3 years ago
do czego podłaczyć Wideodomofon, chodzi mi o to żeby tylko kamerka była w ogrodzeniu a tablet do sterowania sytemem Grenton w salonie odbierał obraz
P
Przemysław Karaś
said
almost 3 years ago
kamerę IP (musi obsługiwać protokół RTSP) trzeba podłączyć po prostu do tej samej sieci lokalnej
S
Sebastian
said
almost 3 years ago
Czy komuś udało się ładnie zegrać videodomofon z Grentonem i może polecić konkretny model videodomofonu?
M
Maciej Goławski
said
over 2 years ago
Witam
Działający system mam na Domofonie 2N Helios IP Verso(Potrzebna licencja Gold) i Serwerze SIP GrandStream UCM6202 Otwieranie furtki odbywa się przez Relay lub kodem z panelu na domofonie.
Ale Wideodomofon Derso też jest podobno sprawdzony.
1 person likes this
A
Artur Sobiesiński
said
over 2 years ago
Które funkcjonalności licencji są niezbędne przy Verso?
M
Maciej Goławski
said
over 2 years ago
Witam
Na pewno potrzebna jest licencja wideo aby mieć dostępny strumień RTSP i do tego potrzebna jest jeszcze Licencja Integration żeby sterować otwieraniem furki itd (funkcja Automation)
J
Jacek
said
about 2 years ago
Witam,
Czy ktoś ustawiał już przekierowania portów na routerze żeby można było korzystać z domofonu w aplikacji HM będąc poza LANem?
M
MAKSYM DRAGOJEW
said
5 months ago
Maciej Goławski, czy mógłbyś powiedzieć jak skonfigurowałeś serwer rtsp do połaczenia z Home manager? Jaki adres wpisałeś w pola w obiect managerze?
Siedzę już z połaczeniem VERSO, UCM6202 i Home manager i jakoś ciężko to idzie.
Domofon łączy się z aplikacją Home manager ale nie wysyła obrazu.
Mam licencję gold na 2N
Pozdrawiam
Maksym,
M
MAKSYM DRAGOJEW
said
5 months ago
Co ciekawe po wprowadzeniu adreu: rtsp://10.1.1.170:554/h264_stream do Playera VLC obraz z dźwiękiem się pojawia.
W home managerze niestety nie.
M
Maciej Goławski
said
5 months ago
Witam
Co do konfiguracji OM to adres IP Do strumienia w 2N:
Te same ustawienia rozdzielczości powinny być ustawione na domofonie bezpośrednio(strumień MJPEG) I trzeba w ustawieniach zabezpieczeń wyłączyć dostęp do strupienia MJPEG chroniony hasłem (ewentualnie może to być zostawione z hasłem tylko inny adres wtedy wpisujemy w OM)
M
MAKSYM DRAGOJEW
said
5 months ago
Niestety wpisanie tego adresu nie pomaga. Jest zmiana polegająca na tym że kręci się kółeczko ale połączenia nie nawiązuje.
Domofon sugeruje adres rtsp:// <adres domofonu>:554/mjpeg_stream ale o ile w programie VLC super działa to w HM niestety odrazu wykrzyknik.
Wojciech Widelski
Jakie wideodomofony polecacie do integracji w aplikacji Home Manager?
Czy Derso Smart/Akuvox działa?
Pozdrawiamy,
Zespół Grenton
- Oldest First
- Popular
- Newest First
Sorted by Oldest Firstsupport
Pozdrawiamy,
Zespół Grenton
Wojciech Widelski
Przemysław Karaś
Czy najnowsza wersja już jest czy dopiero będzie?
1 person likes this
Sławomir Duży
Przemysław Karaś
Sebastian
Czy komuś udało się ładnie zegrać videodomofon z Grentonem i może polecić konkretny model videodomofonu?
Maciej Goławski
Witam
Działający system mam na Domofonie 2N Helios IP Verso(Potrzebna licencja Gold) i Serwerze SIP GrandStream UCM6202 Otwieranie furtki odbywa się przez Relay lub kodem z panelu na domofonie.
Ale Wideodomofon Derso też jest podobno sprawdzony.
1 person likes this
Artur Sobiesiński
Które funkcjonalności licencji są niezbędne przy Verso?
Maciej Goławski
Witam
Na pewno potrzebna jest licencja wideo aby mieć dostępny strumień RTSP i do tego potrzebna jest jeszcze Licencja Integration żeby sterować otwieraniem furki itd (funkcja Automation)
Jacek
Witam,
Czy ktoś ustawiał już przekierowania portów na routerze żeby można było korzystać z domofonu w aplikacji HM będąc poza LANem?
MAKSYM DRAGOJEW
Maciej Goławski, czy mógłbyś powiedzieć jak skonfigurowałeś serwer rtsp do połaczenia z Home manager? Jaki adres wpisałeś w pola w obiect managerze?
Siedzę już z połaczeniem VERSO, UCM6202 i Home manager i jakoś ciężko to idzie.
Domofon łączy się z aplikacją Home manager ale nie wysyła obrazu.
Mam licencję gold na 2N
Pozdrawiam
Maksym,
MAKSYM DRAGOJEW
Co ciekawe po wprowadzeniu adreu: rtsp://10.1.1.170:554/h264_stream do Playera VLC obraz z dźwiękiem się pojawia.
W home managerze niestety nie.
Maciej Goławski
Witam
Co do konfiguracji OM to adres IP Do strumienia w 2N:
http://<adres domofonu>/api/camera/snapshot?width=800&height=600&fps=15
Te same ustawienia rozdzielczości powinny być ustawione na domofonie bezpośrednio(strumień MJPEG) I trzeba w ustawieniach zabezpieczeń wyłączyć dostęp do strupienia MJPEG chroniony hasłem (ewentualnie może to być zostawione z hasłem tylko inny adres wtedy wpisujemy w OM)
MAKSYM DRAGOJEW
Niestety wpisanie tego adresu nie pomaga. Jest zmiana polegająca na tym że kręci się kółeczko ale połączenia nie nawiązuje.
Domofon sugeruje adres rtsp:// <adres domofonu>:554/mjpeg_stream ale o ile w programie VLC super działa to w HM niestety odrazu wykrzyknik.
-
Integracja z Alexa lub Google Home
-
Moduły z-wave innych firm
-
Fibaro RGBW Controller
-
lista polecnaych czujników 0-10v
-
Stacja pogodowa
-
Czujniki ruchu SATEL