Czy planują Państwo integrację z którymś z asystentów głosowych, interesuje mnie najbardziej Alexa Amazona lub Google Home?
Best Answer
Ł
Łukasz Ziarko
said
about 3 years ago
witam,
Mam małą sugestię jak u siebie zamierzam "zintegrować" system z Alexą. Otóż zamierzam kupić zasilacze wi-fi działające z Alexą, które posłużą mi do wysyłania sygnałów do systemu Grenton. Takie sygnały można dowolnie później skonfigurować i wykorzystywać. jedyny obecny problem z asystentami to brak języka polskiego.
Przede
wszystkim witamy Pana na naszym nowo uruchomionym Forum użytkowników i
profesjonalnych instalatorów systemu Grenton.
Ponieważ
jest Pan pierwszym naszym forumowiczem mamy dla Pana miłą niespodziankę –
jednorazowy kupon uprawniający do zakupów naszych produktów z 20% upustem.
Odezwiemy
się do Pana w prywatnym kanale by przekazać szczegóły.
Odnosząc
się jednak do Pana pytania chcielibyśmy przede wszystkim zwrócić uwagę na fakt, że w zakresie naszych planów produktowych nie publikujemy oficjalnych
komunikatów odnoszących się do roadmap; niemniej jednak jak Pan zapewne
przypuszcza technologie STT, w szczególności rozwiązania o których Pan pisze są
dla nas oczywiście interesujące i nie pozostajemy obojętni na zainteresowanie
nimi przez naszych klientów. Proszę na bieżąco obserwować naszą komunikację na
tym portalu w sekcji Aktualności. Będziemy tam publikować wszelkie nowości
pojawiające się w naszej ofercie.
Zespół
Grenton
T
Tomek Kowalski
said
about 3 years ago
Super, bardzo dziękuję i czekam na kontakt.
A może mi Pan napisać chociaż, czy będziecie pracować nad Alexą czy Googlem, a może Siri?
support
said
about 3 years ago
Szanowny Panie Tomaszu,
Zgodnie z poprzednio podaną informacją chciałbym przypomnieć że nie udostępniamy publicznie naszych roadmap.
Z drugiej strony muszę Pana zapewnić, że naszym celem jest przygotowanie integracji z wiodącymi systemami / ekosystemami STT - czyli oczywiście włączając w to rozwiązania Amazon, Google czy Apple.
Zespół Grenton
Ł
Łukasz Ziarko
said
about 3 years ago
Answer
witam,
Mam małą sugestię jak u siebie zamierzam "zintegrować" system z Alexą. Otóż zamierzam kupić zasilacze wi-fi działające z Alexą, które posłużą mi do wysyłania sygnałów do systemu Grenton. Takie sygnały można dowolnie później skonfigurować i wykorzystywać. jedyny obecny problem z asystentami to brak języka polskiego.
2 people like this
support
said
about 3 years ago
Szanowny Panie Łukaszu,
To bardzo dobry pomysł oraz możliwość bardzo szybkiej oraz prostej integracji.
Oczywiście brak języka polskiego jest z naszego punktu widzenia generalnym problemem związanym z tym konkretnie ekosystemem technologicznym, ale wierzymy że firma Amazon, posiadając w Polsce prężne centrum R&D w trójmieście prędzej czy później wypełni tę lukę.
Zespół Grenton
T
Tomek Kowalski
said
about 3 years ago
@Łukasz Ziarko Dla mnie język angielski to nie problem. Możesz mi napisać jak masz zamiar to zrealizować? Jakie zasilacze, jak spięte z Grentonem itd.?
J
Jabart
said
over 2 years ago
Łukasz Ziarko jakie zasilacze WIFI ma Pan na myśli?
Jakiś symbol?
M
Mateusz Kania
said
over 2 years ago
Witam serdecznie, od pewnego czasu z powodzeniem integrujemy asystenta głosowego google home oraz amazon alexa z systemem inteligentnego domu Grenton. Integracja oparta jest o sprzężenie sprzętowe, wymaga to odrobinę wiedzy z zakresu programowania jak i elektryki. Jeżeli ktoś z Państwa jest zainteresowany proszę o kontakt, jesteśmy oficjalnym instalatorem marki Grenton.
biuro@ipbud.pl
M
Michał Rodak
said
about 2 years ago
Chciałbym odświeżyć temat, gdyż niedługo Google Home będzie już "gadać po naszemu"
Tomek Kowalski
Czy planują Państwo integrację z którymś z asystentów głosowych, interesuje mnie najbardziej Alexa Amazona lub Google Home?
witam,
1 person has this question
- Oldest First
- Popular
- Newest First
Sorted by Oldest Firstsupport
Szanowny Panie Tomaszu,
Przede wszystkim witamy Pana na naszym nowo uruchomionym Forum użytkowników i profesjonalnych instalatorów systemu Grenton.
Ponieważ jest Pan pierwszym naszym forumowiczem mamy dla Pana miłą niespodziankę – jednorazowy kupon uprawniający do zakupów naszych produktów z 20% upustem.
Odezwiemy się do Pana w prywatnym kanale by przekazać szczegóły.
Odnosząc się jednak do Pana pytania chcielibyśmy przede wszystkim zwrócić uwagę na fakt, że w zakresie naszych planów produktowych nie publikujemy oficjalnych komunikatów odnoszących się do roadmap; niemniej jednak jak Pan zapewne przypuszcza technologie STT, w szczególności rozwiązania o których Pan pisze są dla nas oczywiście interesujące i nie pozostajemy obojętni na zainteresowanie nimi przez naszych klientów. Proszę na bieżąco obserwować naszą komunikację na tym portalu w sekcji Aktualności. Będziemy tam publikować wszelkie nowości pojawiające się w naszej ofercie.
Zespół Grenton
Tomek Kowalski
Super, bardzo dziękuję i czekam na kontakt.
A może mi Pan napisać chociaż, czy będziecie pracować nad Alexą czy Googlem, a może Siri?
support
Szanowny Panie Tomaszu,
Zgodnie z poprzednio podaną informacją chciałbym przypomnieć że nie udostępniamy publicznie naszych roadmap.
Z drugiej strony muszę Pana zapewnić, że naszym celem jest przygotowanie integracji z wiodącymi systemami / ekosystemami STT - czyli oczywiście włączając w to rozwiązania Amazon, Google czy Apple.
Zespół Grenton
Łukasz Ziarko
witam,
2 people like this
support
Szanowny Panie Łukaszu,
To bardzo dobry pomysł oraz możliwość bardzo szybkiej oraz prostej integracji.
Oczywiście brak języka polskiego jest z naszego punktu widzenia generalnym problemem związanym z tym konkretnie ekosystemem technologicznym, ale wierzymy że firma Amazon, posiadając w Polsce prężne centrum R&D w trójmieście prędzej czy później wypełni tę lukę.
Zespół Grenton
Tomek Kowalski
@Łukasz Ziarko Dla mnie język angielski to nie problem. Możesz mi napisać jak masz zamiar to zrealizować? Jakie zasilacze, jak spięte z Grentonem itd.?
Jabart
Łukasz Ziarko jakie zasilacze WIFI ma Pan na myśli?
Jakiś symbol?
Mateusz Kania
Witam serdecznie, od pewnego czasu z powodzeniem integrujemy asystenta głosowego google home oraz amazon alexa z systemem inteligentnego domu Grenton. Integracja oparta jest o sprzężenie sprzętowe, wymaga to odrobinę wiedzy z zakresu programowania jak i elektryki. Jeżeli ktoś z Państwa jest zainteresowany proszę o kontakt, jesteśmy oficjalnym instalatorem marki Grenton.
biuro@ipbud.pl
Michał Rodak
Chciałbym odświeżyć temat, gdyż niedługo Google Home będzie już "gadać po naszemu"
1 person likes this
-
Moduły z-wave innych firm
-
Fibaro RGBW Controller
-
lista polecnaych czujników 0-10v
-
Stacja pogodowa
-
Wideodomofony
-